Books - A world I would LOVE to live IN!
Добре дошъл/а в The Mortal Instruments BG!
В момента преглеждаш форума като гост, което ти дава ограничено право за разглеждане на повечето ни дискусии и достъп до екстри, които форумът позволява.
С присъединяването си към нас, ще можеш да пускаш теми, да имаш лична коренспонденция с други потребители, да гласуваш в анкети.
Регистрацията е бърза и лесна, така че какво чакаш....
Стани ловец на сенки! Стани част от света на книгите!
СЕГА!

Вход

Забравих си паролата!

Приятели
Latest topics
» Lorien Legacies (series)
Чет Сеп 10, 2015 5:57 pm by all

» В момента слушам...
Вто Сеп 01, 2015 3:05 am by repichka

» В момента чета... Прочетох... Ще прочета...
Нед Мар 01, 2015 5:21 am by krasy75

» Познайте цвета на очите на следващия
Чет Яну 15, 2015 5:22 pm by Evitta_Cullen

» Да преброим до 9999
Чет Яну 15, 2015 5:21 pm by Evitta_Cullen

» Сайт за книги и четящи
Пон Дек 08, 2014 10:01 pm by Evitta_Cullen

» Ловецът на вампири от Лоръл К. Хамилтън
Пон Дек 08, 2014 9:58 pm by Evitta_Cullen

» Кой е любимия ви изпълнител?
Пон Дек 08, 2014 9:56 pm by Evitta_Cullen

» ЧИТАНКА
Пон Дек 08, 2014 9:54 pm by Evitta_Cullen

» Какво си тананикате днес?
Пон Дек 08, 2014 9:53 pm by Evitta_Cullen

» Blood Coven by Mari Manscusi
Сря Ное 26, 2014 4:33 am by desertrose88

» Моята библиотека
Сря Ное 26, 2014 4:21 am by desertrose88

» Gnomeo and Juliet Movie
Пон Ное 24, 2014 2:53 am by murkos_85

» Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии
Чет Ное 20, 2014 12:08 am by murkos_85

» Тетрадката
Чет Ное 20, 2014 12:04 am by murkos_85

» Зрителна измама
Чет Ное 20, 2014 12:01 am by murkos_85

» Дан Браун
Сря Ное 19, 2014 11:51 pm by murkos_85

» Джон Стайнбек
Сря Ное 19, 2014 11:46 pm by murkos_85

» препоръчайте ми книга
Сря Ное 19, 2014 11:38 pm by murkos_85

» BEASTLY
Сря Ное 19, 2014 11:34 pm by murkos_85

Кой е онлайн?
Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост :: 1 Bot

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 55, на Вто Юни 29, 2010 3:49 am

Сагата на Дарън Шан/ The Saga of Darren Shan

Go down

Сагата на Дарън Шан/ The Saga of Darren Shan

Писане by Darkness92 on Пон Мар 10, 2014 10:11 pm

ЦИРКЪТ НА КОШМАРИТЕ

Дарън Шан е най-обикновено момче... докато не попада на рекламна листовка за пътуващ цирк. Момчето се сдобива с билети за представлението... където среща Мадам Окта и се изправя лице в лице със създание от мрака.
Дарън и приятелят му Стив се озовават в смъртоносен капан. За да спаси Стив, Дарън е принуден да приеме единствената възможност - сделка със същество, което се интересува само от кръв...

ЧИРАКЪТ НА ВАМПИРА

Дарън Шан е най-обикновено момче... докато не посещава представлението на "Циркът на кошмарите". Сега той трябва да привиква към съвсем различен живот - на полувампир и спътник на създание от мрака. Само съпротивата на жаждата му за кръв може да запази някаква връзка с предишния му живот. Но единственото, което може да поддържа съществуването му, е кръвта.
След ужасния сблъсък с човека вълк вероятно всичко ще се промени...

РЕКИ ОТ КРЪВ

Дарън Шан, вампирският чирак, си припомня вкуса на живота в града, когато заедно с приятеля си Евра и господин Крепсли отпътуват от "Циркът на кошмарите". През деня, докато вампирът спи, момчето се наслаждава на свободата си, а вечер господарят му изчезва на тайна мисия. Но в града са открити трупове с източена до капка кръв и настъпва краят на приятното ежедневие. Дарън е обзет от тежко подозрение и смята за свой дълг да ликвидира убиеца на всяка цена. Това го отвежда в подземния лабиринт от кървави канали...

ПЛАНИНАТА НА ВАМПИРА

Шест години са изминали от ''Реки от кръв''. Дарън е свикнал с живота да бъде чирак на вампир и се чувства като у дома в Циркът на Кошмарите. Но сега трябва да напусне изродското шоу и да изостави приятелите си, за да тръгне на път към далечната Планина на Вампира с господин Крепсли, където трябва да бъде представен за одобрение от Принцесата на Вампирите и Генералите.
Пътуващи с Дарън и господин Крепсли са двама от малките човечета, а по-късно към тях се присъединяват стар приятел и няколко четирикраки хищника. Пътят към Планината на Вампира е дълъг и опасен и кръв ще бъде разлята по него.
Вампирите попадат на притеснително откритие – те не са единствените нощни същества на път към планината...
Вътре в Планината на Вампира Дарън научава много за вампирите, тяхната история и начините им. Той е представен на много свирепи и белязани от битки Генерали. Някой го приемат веднага, но на други трябва да спечели приятелството! Когато е отведен да се срещне с легендарната Принцеса, научава истинската цена да станеш вампир...

Планината на Вампира е началото на изтощително приключение в 3 книги. Историята продължава в книга 5: Изпитание на Смърт и завършва в книга 6: Принцът на Вампирите.

ИЗПИТАНИЕ НА СМЪРТ

Книга 5 от Сагата за Дарън Шан.
Пет изпитания – пет възможности за Дарън да докаже, че е достоен да бъде вампир – пет възможности да умре!
Но докато Дарън се бори да завърши и да оцелее през тях, други сили работят дълбоко в Планината на Вампира. Тяхната цел: да изтрият Принцесата и Генералите от лицето на земята!! Дарън се подготвя да открие шокиращата конспирация – но ще оживее ли достатъчно дълго, за да предупреди другите?

Изпитание на Смърт е средната книга от изтощителното приключение в 3 книги. Историята завършва с книга 6: Принцът на Вампирите.

ПРИНЦЪТ НА ВАМПИРИТЕ

Книга 6 от Сагата за Дарън Шан.
Скъп приятел е заколен. Шокираща тайна е разкрита. Кланът на Вампирите е под заплаха от  затриване.
Единственият им съюзник знае цялата истина. Само един никакъв си полу-вампир може да предотврати катастрофата. Но вместо да се предаде на двуличния бъдещ Принц, той е предпочита водите на Планината на Вампира и се изправя пред почти сигурна смърт. Дори и да оцелее ужасяващото си пътуване към сърцето на дивата планина, как може да отблъсне задаващото се бедствие, след като е бил обявен за достоен да бъде вампир и му е била дадена смъртна присъда от тези, които иска да спаси...
Принцът на Вампирите е поразителната последна книга от изтощителното приключение в 3 книги на Дарън Шан – но Сагата за Дарън Шан ще продължи в книга 7: Ловците на Сумрака

ЛОВЦИТЕ НА СУМРАКА

След 6 години живот в Планината на Вампира, Дарън е свикнал с новия си живот като водач на клана. Отвън беснее война, но Дарън не е част от нея и изглежда никога няма да бъде.
Докато господин Тайни не идва да му се обади! След сто години мистериозния човек, който постоянно си навира носа в чуждите работи, се завръща в Планината на Вампира да предупреди Принцесата и Генералите за тяхната неизбежна участ. Лордът на Вампинизите е решен да предводи войската си към победа, затривайки вампири по пътя си. Но той МОЖЕ да бъде спрян. Трима ловци имат силата да го проследят и да го убият. Познай кой трябва да бъде единият от ловците?!?

Ловците на Сумрака е началото на екшън в 3 книги на Дарън Шан, разказ за приключения, приятелство, предателство, отчаяние и кръвопролитие. ''Трилогията за Ловците'' продължава в книга 8: Съюзниците на нощта.

СЪЮЗНИЦИТЕ НА НОЩТА

Книга 8 от Сагата на Дарън Шан.
Провалил се веднъж да убие Лордът на Вампинезите, Дарън и съюзниците му се курдисали в родния град на господин Крепсли, където историята изглежда започва да се повтаря – открити са тела изцедени от кръв...
Но този път ще трябва да се борят с нещо повече от един откачил вампиниз и Дарън е посетен от училищен инспектор. Това е само началото на завъртяна серия от случки, които ще притиснат ловците до лимитите им. Когато лица от миналото започват да навлизат отново в живота на Дарън – и изцедените от кръв тела се трупат – той трябва да създаде нови съюзници и да се опита да разкрие мистерията на тези зли сили, които са се засилили към него.
Съюзниците на Нощта е втората книга от ''Трилогията на Ловците'', в която залозите са вдигнати и скоростта забързана. Тази книга ще те остави на ръба на стола!! Трилогията завършва с книга 9:  Убийците на Разсъмването

УБИЙЦИТЕ НА РАЗСЪМВАНЕТО

Книга 9 от Сагата на Дарън Шан.
Ловците са ловувани. Преследвани от човешките сили, те сега са издирвани бегълци. Преди да продължат с лова на Лордът на Вампинизите, те трябва да надхитрят и надбягат хората по улиците на града. Ако оцелеят ще се изправят пред най-дългата си нощ и най-трудното си предизвикателство до сега. Дали някой от тях ще оживее за да види разсъмването?
Убийците на Разсъмването е третата и последна част от ''Трилогията на Ловците''. Сагата за Дарън Шан продължава в книга 10: Езеро от Души

ЕЗЕРОТО НА ДУШИТЕ

Книга 10 от Сагата за Дарън Шан.
Време е Харкат да научи истината за това, кой е бил преди...
За да се отключи мистериозното му минало той и Дарън трябва да се оставят в ръцете на господин Тайни и да изоставят човешкия свят зад себе си. Могат ли да оцелеят на място пълно с диви хищни животни, чудовищни мутанти и пламтящи крилати зверове на науката? И дори и да оживеят, дали ще разкрият загадката за самоличността на Харкат преди да бъдат унищожени?
Потопи се в Езерото на Душите и разбери, първата книга от ''Трилогията на Съдбата'', последната шокираща трилогия от Сагата са Дарън Шан.

ЛОРДЪТ НА СЕНКИТЕ

Книга 11 от Сагата за Дарън Шан.
Дарън се прибира у дома. Обратно към мястото, където всичко започна. Градът се е променил много през годините, докато го е нямало – но Дарън също е променен.
Обезпокояван от кошмари за бъдещето, Дарън се чувства неловко, посещавайки мястото, където е бил прероден като дете на нощта, а вселената (а съдбата) заговорничи да му хвърли нещо много мръсно по улиците на старият му дом.
Това е.
Пътувай обратно към вкъщи с Дарън в предпоследната книга от Сагата, след това се присъедини към последната книга 12: Синове на Съдбата!!!

СИНОВЕ НА СЪДБАТА

Книга 12 от Сагата за Дарън Шан.
Картите се разкриват!!! Ловците трябва да се изправят пред Стиви Леопард и да се бият за контрол над нощта. Дали Стиви ще победи и ще затрие вампирския клан от лицето на земята? Или Ловците ще надделеят? Но има и още един проблем за Дарън – ако вампирите триумфират той е обречен да се превърне в Лордът на Сенките и да унищожи човечеството!!! Проклет ли е от съдбата или има някакъв начин да надхитри Дес Тини*?
Разбери в пълния с екшън, отвяващ ума, изкривен, дълго очакван край на Сагата за Дарън Шан!!!

*игра на думи. Съдба на англ. е Destiny и завършва на tiny, което е името на господин Тайни (Mr. Tiny). Дес Тини е Des Tiny

(анкетата показа, че Дарън Шан няма достатъчно гласове, за да бъде преведен)

_________________
"I must say," Lucius added, looking at Harry now, "I'm relieved to see you have a girlfriend, Draco. I was beginning to think you were going to turn out to be gay."
-----------
"If you're texting Magnus to say 'I think u r kewl,' I'm going to kill you." Isabelle said.
Love Is Love No Matter Who You Find It In.
♂ + ♂ = ♥️
♀ + ♀ = ♥️
♀ + ♂ = ♥️
Darkness92
Darkness92
Админ
Админ

Брой мнения : 2085
Join date : 14.06.2009
Age : 27

Върнете се в началото Go down

Re: Сагата на Дарън Шан/ The Saga of Darren Shan

Писане by byh4o on Чет Май 22, 2014 8:17 pm

Мммм звучи добре Smile
byh4o
byh4o
Потребител

Брой мнения : 33
Join date : 17.03.2010
Age : 27

Върнете се в началото Go down

Re: Сагата на Дарън Шан/ The Saga of Darren Shan

Писане by Evitta_Cullen on Вто Юни 17, 2014 12:32 am

Поредицата звучи много интересна.Слагам си я в списъка -книжки които ще прочета study 
Evitta_Cullen
Evitta_Cullen
Потребител

Брой мнения : 93
Join date : 18.04.2010
Age : 32
Местожителство : Форкс

Върнете се в началото Go down

Re: Сагата на Дарън Шан/ The Saga of Darren Shan

Писане by desertrose88 on Пон Сеп 29, 2014 8:09 pm

От това което прочетох оствам с впечатлението, че ще бъде много интересна.
desertrose88
desertrose88
Потребител

Брой мнения : 31
Join date : 15.07.2013
Age : 30

Върнете се в началото Go down

Re: Сагата на Дарън Шан/ The Saga of Darren Shan

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите