Books - A world I would LOVE to live IN!
Добре дошъл/а в The Mortal Instruments BG!
В момента преглеждаш форума като гост, което ти дава ограничено право за разглеждане на повечето ни дискусии и достъп до екстри, които форумът позволява.
С присъединяването си към нас, ще можеш да пускаш теми, да имаш лична коренспонденция с други потребители, да гласуваш в анкети.
Регистрацията е бърза и лесна, така че какво чакаш....

Стани ловец на сенки! Стани част от света на книгите!
СЕГА!
Следвайте ни, за да сте в час за всяка нова информация!
Сподели
Споделени преводи:
Photobucket
Нейният вампирски съпруг
Тайният кръг #1
Тайният кръг #2
Деветте живота на Клоуи Кинг #1
Дневниците на вампира #7: Завръщането: Полунощ
Неземни същества
Vampire's Tango /+18/
Racing The Moon /+18/
After the Kiss /+18/
Kiss me Deadly
Divergent/Отклонение от нормата/
Fifty Shades of Gray
Бъдещи заглавия
Очаквайте книга 4!
Pulpit rock
Poll

Коя актриса предпочитате да изиграе Изабел Лайтууд?

54% 54% [ 7 ]
31% 31% [ 4 ]
15% 15% [ 2 ]

Общо гласове : 13

Latest topics
» Станете наши приятели!
Чет Май 17, 2012 10:47 pm by byh4o

» Колибри
Сря Май 16, 2012 9:09 pm by deadface

» "Ибис"
Нед Май 13, 2012 10:34 am by Branimer

» Да преброим до 9999
Сря Май 02, 2012 9:01 pm by krasy75

» НАБИРАМЕ ПРЕВОДАЧИ!
Пон Апр 30, 2012 11:41 am by naboa

» В момента чета... Прочетох... Ще прочета...
Вто Апр 17, 2012 9:33 pm by krasy75

» House of Night (Къщата на нощта) или "Училище за вампири" - П. К. Каст и Кристин Каст.
Нед Апр 15, 2012 7:13 pm by xxavatarxx

» Kuroshitsuji (манга+аниме)
Нед Апр 01, 2012 1:31 pm by нел

» Училищните униформи и останалите промени
Нед Мар 25, 2012 5:41 pm by matematik

» Кой е любимият Ви актьор / актриса?
Чет Мар 08, 2012 6:03 pm by Emilie

» The Vampire Diaries / Дневниците на вампира
Чет Мар 08, 2012 2:21 pm by Emilie

» Ловецът на вампири от Лоръл К. Хамилтън
Чет Мар 08, 2012 2:00 pm by Emilie

» Момчетата и училището..
Съб Фев 18, 2012 2:10 am by Светлина

» Ученически и учителски бисери
Съб Фев 18, 2012 1:06 am by Светлина

» Hush Hush; Crescendo - Becca Fitzpatrick
Чет Фев 16, 2012 6:17 pm by svetlaivanov

» Опиши настроението си с картинка
Чет Дек 29, 2011 10:17 pm by krasy75

» Асоциации
Пон Дек 26, 2011 6:03 pm by krasy75

» Новини
Нед Дек 25, 2011 4:54 pm by la_amour

» Верижка с известни личности
Съб Дек 24, 2011 11:35 pm by kamenceto90

» Познайте цвета на очите на следващия
Съб Дек 24, 2011 11:33 pm by kamenceto90

Similar topics
Станете наши приятели
Тема за анкета

НАБИРАМЕ ПРЕВОДАЧИ!

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Предишната тема Следващата тема Go down

16012010

Писане 

НАБИРАМЕ ПРЕВОДАЧИ!

Всеки, който смята, че има нужните знания, може да пише тук или да прати ЛС на някой от админките, за да стане част от екипа на преводачите. Ще му бъде изпратен текст от текущия превод на главите, за превеждане в определен срок.

Само да кажа - не се панирайте. Първият път, когато аз изпратих писмо, направо щях да изкуфея от притеснения (някой да пита защо?!) Но се оказа по-лесно, отколкото си мислех. Има и речници...

Преводачите трябва:
- всеки петък да ми съобщават до къде са стигнали с еди-коя си глава от еди-коя си книга.
- да ме предупреждават поне ден преди да се наложи да изчезнете за период от време – било то на екскурзия, на село и прочие.
- да се отнасят сериозно с превода – разбирам ви, и вие си имате училище, проблеми, купони и гаджета. За това си усмисляйте добре времето. Сроковете за предаване на глави можете да видите по-долу.
- да ми дават скайп или ако не, поне да влизат редовно във форума, в случай, че съм изпратила ЛС.

Чувствайте се напълно свободни да ми пишете и да ми задавате въпроси относно кое как да преведете, или ако имате въобще каквито и да е било проблеми с превеждането.
Давам си моите скайп и и-мейл:
anita_92.02.08;
anita.dobreva@gmail.com

Аз също не съм перфектна с граматиката и пунктуацията, но забелязах при някой преводачи грешки. Ето какво е задължително да се спазва:
- запетая има веднага след края на думата, след което се оставя място преди да започне следващата дума.
- кавичките в английския вариант се превръщат в тире на нов ред в превода ви. Разговорите се пишат на нов ред с тире, както във всички български книги.

Това е фен превод, не е платен!

Последната промяна е направена от Darkness92 на Вто Сеп 27, 2011 9:03 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти

-----------
"If you're texting Magnus to say 'I think u r kewl,' I'm going to kill you." Isabelle said.
Love Is Love No Matter Who You Find It In.
♂ + ♂ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♀ + ♂ = ♥

Darkness92
Админ
Админ

Брой мнения: 2022

Върнете се в началото Go down

- Similar topics
Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

НАБИРАМЕ ПРЕВОДАЧИ! :: Comments

Писане on Пет Апр 01, 2011 9:32 am by Darkness92

Ние вече се разбрахме и с двете Very Happy

Писане on Пет Апр 01, 2011 3:16 pm by paju4eto

Darkness92 написа:Ние вече се разбрахме и с двете Very Happy

Не съм се и съмнявала, че ще се погрижиш Smile. Но при споменаването на думата "фирма" реших, че трябва да го има написано и публично. Да не би все пак някой да реши, че заплащаме/печелим от преводите тук.

Писане on Вто Апр 19, 2011 2:25 am by sismisscharm

Бих искала да се включа към екипа на преводачите I love you Като главната ми цел е да развия още английския си език. Главно се боя от това, ако започна с преводите да не станат недоразбирания, поради това, че не съм чела предните глави на превежданите книги. По принцип обичам да чета, всичко свързано с вампирски сюжет, то покрай "Здрач".. Very Happy Но точно превежданите тук, не съм ги чувала. Ако това ще е огромна пречка, бих искала да започна превод на нова книга/ поредица, но ако не се окаже голяма спънка, то съм готова да помагам! cheers

Писане on Сря Май 25, 2011 7:23 pm by maqkz

Ако все още се търсят преводачи, бих искала да се пробвам пък да видим какво ще излезе.

Писане on Сря Сеп 28, 2011 10:26 am by vesi4ka

Понеже гледах личните съобщения сега, аз съм си все така сериозна за преводите, в момента имам глава на Таня и си действам по нея, мисля довечера или най-късно утре да си я довърша и да ви я дам съответно :?

Писане on Сря Сеп 28, 2011 12:33 pm by Darkness92

Smile За това теб те оставих. Окей...

Писане on Сря Сеп 28, 2011 1:52 pm by krasy75

Здравейте, не съм толкова добра с английския език, че да превеждам бързо и качествено, но с българската граматика се справям много добре. Ако имате нужда от редактори, с удоволствие бих помогнала. Smile

Писане on Пет Сеп 30, 2011 4:45 pm by svetlaivanov

И аз бих искала да помогна. Единственият ми проблем е, че нямам много свободно време, но с удоволствие бих се пробвала.

Писане on Нед Окт 02, 2011 3:43 pm by cassie

Аз се оправям доста добре с английския и ще се радвам да съм от някаква полза. Ще се опитвам да съм колкото се може по-редовна ^^

Писане on Сря Фев 08, 2012 10:46 pm by clary_fan

Здравейте! Занимавам се с английски от доста време и ходя на курсове за изпит на Кембридж. Имам свободно време и бих могла да помогна ако все още търсите преводачи.

Писане on Чет Мар 08, 2012 2:37 pm by Emilie

Здравейте Smile Знам, че нямам много мнения (все още), но все пак да се пробвам. Smile Търси из форума, но не намерих нищо. само преводачи ли търсите? Не може ли примерно редактор, понеже нямам много свободно време да превеждам пълноценно, но пък мога да отделям някакво за редакция. Английския ми е на добро ниво, а и както казвате има речници Smile Българския също, не правя грешки нито пунктуационни нито правописно, освен някой път като се отплесна, но те са печатни. А ако не може за редактор, тогава....давайте и преводач, не е проблем Very Happy

Писане on Пон Апр 30, 2012 11:41 am by naboa

Аз имам желание да се пробвам като преводач, ако може само някой да ми разясни как точно стоят нещата, дали има нужда от допълнителен преводач и кои книги са за превод в момента. Smile

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото