Вход
Latest topics
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 75 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 75 Гости :: 1 BotНула
Най-много потребители онлайн: 409, на Нед Окт 27, 2024 12:53 am
Филм по поредицата за "Игрите на глада"
+5
Deadlock_Wolf
skellyn
mimolinka92
gibon
Darkness92
9 posters
Страница 1 от 1
Филм по поредицата за "Игрите на глада"
На 18 март 2009г. „Lionsgate” обяви, че е добил правата за световно разпространение на филмовата версия на футуристичните бестселъри на Сюзан Колинс „Игрите на Глада”. Колинс ще преработи първата си новела към сценарии. Нина Джакобсън ще бъде продуцент.
Съобщението бе дадено от Джо Дрейк,( Joe Drake) президент на „Лайънсгейт” (Lionsgate). “Игрите на глада” („The Hunger Games”, издадени на български от издателство "Екслибрис") бяха публикувани от Scholastic миналата година и бяха изложени за ненаситните фенове на „Здрач” от Стефани Майър.
Втората книга „Възпламеняване” ("Catching Fire") вече е излязла по книжарниците (а скоро и по българските от издателство "Екслибрис").
Третата книга от поредицата „Mokcingjay” излиза на 24 август в САЩ.
Президентът на „Motion Picture Production” Али Шармур (Alli Shearmur) ще ръководи продукцията, заедно с Младшия президент на „Motion Picture Production” Джим Милър (Jim Miller).
Шармур казва: „”Игрите на глада” са невероятно имущество и е една огромна тръпка да бъдат доведени до „Лайънсгейт”. Това е точно типа филми, заради който дойдох в „Лайънсгейт”: свеж, вълнуващ, умен и изнервящ. Нямаме търпение да работим с Нина и Сюзан, за да създадем това задоволяващо гладната публика за високо качество забавление.
Джакобсън казва: „ Развълнуван съм да имам „Лайънсгейт” като партньор в „Игрите на глада”. Напрежението в „Игрите на глада” е повишено от духа на моралното проучване, и Сюзан повери книгите си на Лайънсгейт и мен, за да доведем тази морална перспектива към адапцията.”
Всеки знае историята на въображаемото място Капитол, където всичко е от лошо към по-лошо. Той изисква дванайсетте си подчинени окръга да платят трибут във формата на тийнейджъри – момче и момиче – които са принудени да участват в ежегодните Игри на глада, битка до смърт на живо по телевизията. Когато малката сестричка на Катнис Евърдийн е избрана в лотария, Катнис е доброволец да заеме мястото й. Въпреки, че Катнис знае през каква голяма опасност и трудност ще премине, тя трябва да започне да взима решения, които накланят везните към оцеляването срещу човечността, и живота срещу любовта, за да спечели игрите и да се върне у дома.
Филмът се очаква догодина, вероятно.
Darkness92- Админ
- Брой мнения : 2085
Re: Филм по поредицата за "Игрите на глада"
Новости около филма по "Игрите на глада" и третата книга от поредицата "Mockingjay"!
MTV казаха: Колинс им е дала чернова на ръкопис от третата книга, който в момента се преглежда от друг сценарист. Те се надяват, че ще могат да обяват продуцент това лято, и да започнат да снимат филма през януари, за да може филма да излезе по-късно през 2011г.
МТВ изслушаха Колинс, докато четеше някой от първите пасажи от "Mockingjay" (никакви копия не бяха разпространени на никого).
Колинс се усмихна леко, докато измукваше листи и, да, зачете началото на "Mockingjay". (СПОЙЛЕР: началото е започвало с Катнис, гледаща пепелта останала от къщата й в Окръг 12.)
24 август просто не може да идва по-бързо!!!
MTV казаха: Колинс им е дала чернова на ръкопис от третата книга, който в момента се преглежда от друг сценарист. Те се надяват, че ще могат да обяват продуцент това лято, и да започнат да снимат филма през януари, за да може филма да излезе по-късно през 2011г.
МТВ изслушаха Колинс, докато четеше някой от първите пасажи от "Mockingjay" (никакви копия не бяха разпространени на никого).
Колинс се усмихна леко, докато измукваше листи и, да, зачете началото на "Mockingjay". (СПОЙЛЕР: началото е започвало с Катнис, гледаща пепелта останала от къщата й в Окръг 12.)
24 август просто не може да идва по-бързо!!!
Darkness92- Админ
gibon- Потребител
- Брой мнения : 90
Това е много добре.Поредицата наистина си заслужава да се филмира.С нетърпение очаквам да видя как ще създадат арената ,а и самата битка за оцеляването на героите.
mimolinka92- Vampire
- Брой мнения : 100
Местожителство : Stara Zagora
Очаквам всичко да бъде брутално, но не прекалено брутално, а много яко нормално брутално... Разбрахте ли ме? Ха, изглежда посрещането на новата год още ме държи. Но не искам филма да е скучен. Книгите не заслужават такова нещо.
Darkness92- Админ
Гледах част от филма, точно частта до която бях стигнала докато препрочитах книгата, смъртта на Ру. Беше ужасно тъжно и покъртително. Не знам какво ще се получи...
skellyn- Vampire
- Брой мнения : 125
Как така си гледала филма, като той още не е сниман ?
Deadlock_Wolf- Wеrewolf
- Брой мнения : 479
Може да е било някакво фен-направено клипче...
Darkness92- Админ
с нетърпение очаквам излизането на филма.
krasi9mir- Потребител
- Брой мнения : 40
Дано поне излезе тази година
ju5- Потребител
- Брой мнения : 21
Darkness92 написа:Може да е било някакво фен-направено клипче...
Такова беше, но беше доста добро... така де, беше тъжно и имаше много кръв. Сигурно няма смисъл и да казвам, че Лайънсгейт са направили филм, подобен на "Бягащият човек", а точно с книгата, по която е направен филма, се сравняват "Игрите" на Колинс. Смята се и, че С. Кинг ненанпразно харесва "Игрите", причина за това била може би симпатията към приликата с неговото произведение.
Филмът, за който смятам, че донякъде напомня на "Бягащия човек" ( респективно "Игрите на глада" като антиутопия), е "Геймър". Няма да спойлвам, но смятам, че "Лайънсгейт" са подготвени както за арената, така и за битките и... кръвта.
skellyn- Vampire
- Брой мнения : 125
И аз нямам търпение за филма. Това, което разбрах от нета е, че Джош Хътчерсън ще се превъплати в Пийта, а Лиъм Hemsworth в Гейл. Само дето в книгите Гейл е тъмнокос, а Пийта е рус, за разлика от актьорите. А и честно казано не са ми готини, надявах се да изберат по-големи пичове. Дженифър Лоурънс е избрана за Катнис.
krasy75- Fairy
- Брой мнения : 516
Местожителство : Бургас
Все още не съм чела книгите, макар да им се каня отдавна. Но има ли филм, дори и да не прочета книгите, него със сигурност ще го гледам. След това току-виж се запаля достатъчно, че да хукна към книжарницата и най-после да си ги взема (понеже досега винаги като тръгна с такова намерение някоя друга книга ми излиза на преден план... Сега например дебна да излезе Ангел с часовников механизъм и веднага съм в Хеликон).
Teia- Потребител
- Брой мнения : 9
Каста на "Игрите на глада"
krasy75- Fairy
- Брой мнения : 516
Местожителство : Бургас
Similar topics
» СПЕЧЕЛЕТЕ "ИГРИТЕ НА ГЛАДА"!
» Игрите на глада - Сюзан Колинс
» "Игрите на глада", Сюзан Колинс
» The Hunger Games Trailer - Игрите на Глада Трейлър
» Филм по поредицата "Wicked Lovely"
» Игрите на глада - Сюзан Колинс
» "Игрите на глада", Сюзан Колинс
» The Hunger Games Trailer - Игрите на Глада Трейлър
» Филм по поредицата "Wicked Lovely"
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Чет Сеп 10, 2015 5:57 pm by all
» В момента слушам...
Вто Сеп 01, 2015 3:05 am by repichka
» В момента чета... Прочетох... Ще прочета...
Нед Мар 01, 2015 5:21 am by krasy75
» Познайте цвета на очите на следващия
Чет Яну 15, 2015 5:22 pm by Evitta_Cullen
» Да преброим до 9999
Чет Яну 15, 2015 5:21 pm by Evitta_Cullen
» Сайт за книги и четящи
Пон Дек 08, 2014 10:01 pm by Evitta_Cullen
» Ловецът на вампири от Лоръл К. Хамилтън
Пон Дек 08, 2014 9:58 pm by Evitta_Cullen
» Кой е любимия ви изпълнител?
Пон Дек 08, 2014 9:56 pm by Evitta_Cullen
» ЧИТАНКА