Вход
Latest topics
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 17 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 17 Гости :: 1 BotНула
Най-много потребители онлайн: 409, на Нед Окт 27, 2024 12:53 am
Как избирате книга за четене?
+38
repichka
lenito.hristova
Eternal
mime7o_98
densky
mstrovila
emkasemka
klary
svetlaivanov
ANNA85
Clockwork_Angel
нел
twilight_i94
Angel_dust
maciiito
stelichka
Tediii
skellyn
smile4me
Traveller In The Know
The Follen Angel
zoey_lissa_rose
Enigma
[.*-Cry-Stal-*.]
vesi4ka
skysi
Soraya
Mev'anan
Love.
MuryG
Valzzi
eastern_flower
alex4eto12
Darth Sparhawk
poli8009
belavoda
Deadlock_Wolf
Darkness92
42 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Как избирате книга за четене?
Някои хора отгръщат книгата още преди да са я купили и прочитат напълно случаен абзац или страница. Други броят главите и мислят, колко време ще им отнеме да я прочетат. Други гледат автора, или корицата, или резюметата.
Вие как си избирате книга, ако сте в книжарница и искате да си купите нещо, но не знаете какво?
Вие как си избирате книга, ако сте в книжарница и искате да си купите нещо, но не знаете какво?
Darkness92- Админ
- Брой мнения : 2085
Re: Как избирате книга за четене?
Най - често търся книги от интернет. Отварям някой сайт за книги и ровя ... Заглавието, успяло да привлече вниманието ми старателно се изучава - резюме, автор, ако има някакви отзиви ... Корицата също играе важна роля, поне в началото. Ако ми хареса (и е на български език) отивам в книжарницата и поръчвам ... Ако е на английски или руски се чете онлайн.
Deadlock_Wolf- Wеrewolf
- Брой мнения : 479
Ако вече съм в книжарницата, първо ме грабва корицата и заглавието, после прочитам резюмето от последната страница - повечето го имат. Не ми е по вкуса да чета части от книгата в самата книжарница. Пък честно да си призная напоследък чета само от монитора, а очите ми си плащат за това . Пустата икономия!
belavoda- Wеrewolf
- Брой мнения : 229
Местожителство : Перник
Ставаме двама.belavoda написа:Ако вече съм в книжарницата, първо ме грабва корицата и заглавието, после прочитам резюмето от последната страница - повечето го имат. Не ми е по вкуса да чета части от книгата в самата книжарница. Пък честно да си призная напоследък чета само от монитора, а очите ми си плащат за това . Пустата икономия!
poli8009- Vampire
- Брой мнения : 147
Ами аз обикновено съвсем случайно попадам на някоя книга и ако ми хареса си я взимам.Също така много често проверявам по интернет дали има нови книги и ако някоя ми хареса,си я поръчвам.
alex4eto12- Потребител
- Брой мнения : 72
Местожителство : ThЭ mIdDЭ oF NoWhЭrЭ
Падам си най-вече по класика.А както всички знаят,тези книги са ужасно много.Не знам дали ще ми стигне целият живот,за да мога да изчета това,което искам.Напоследък съм на вълна българска литература.И просто отивам в книжарницата и директно търся това,което искам.
Когато не съм наясно с това,което искам да си купя,почва едно голямо разглеждане.Не разчитам на заглавия.Най-важно за мен е резюмето и авторът,стига да знам нещо за него и преди да съм чела негови творби.Също така гледам корицата,но няма чак толкова голямо значение за мен.Резюмето определено е най-важно и решаващо в моя случай.
Когато не съм наясно с това,което искам да си купя,почва едно голямо разглеждане.Не разчитам на заглавия.Най-важно за мен е резюмето и авторът,стига да знам нещо за него и преди да съм чела негови творби.Също така гледам корицата,но няма чак толкова голямо значение за мен.Резюмето определено е най-важно и решаващо в моя случай.
eastern_flower- Потребител
- Брой мнения : 32
Обикновено чета най-новите,които са в листа с най-продавани или най-коментирани.Все пак трябва да грабнат вниманието ми и е почти задължително да са фантастика.Не се доверявам на мнението на хората от сорта "Ооо,тази е много хубава,тази е много тъпа." Просто чета каквото привлече вниманието ми.
Зависи от настроението ми.
Но напоследък все от компа чета.....
Но напоследък все от компа чета.....
MuryG- Fairy
- Брой мнения : 546
Започвам да чета част от нея и ао ми хареса, защо не да не науча нещо повече?
Love.- Потребител
- Брой мнения : 43
Избирам книга най-вече по резюмето, ако то ме заинтригува обикновено си я купувам, като най-често си харесвам фентъзита. Обикновено обръщам внимание и на автора. Ако е някой, чиито произведения вече съм чела и са ми харесали, има по-голяма вероятност отново да си купя негова книга. Не обръщам голямо внимание на кориците.
А много често и баща ми ми препоръчва по някоя фантастика от огромната му колекция книги. :]
А много често и баща ми ми препоръчва по някоя фантастика от огромната му колекция книги. :]
Mev'anan- Wеrewolf
- Брой мнения : 208
Местожителство : Land of Confusion
Ами 1-во корицата трябва да ми хване окото.След това като прочета резюмето ии разбирам веднага дали ще я чета или не.Но пък има разюмета, които не казват почти нищо за книгата и тогава я проверявам във интернет.
Ноо това е само ако я чета във книжен вариант.Иначе влизам във Shelfari и по таг търся каквото ми хареса, от там я виждам, свалям я и право на телефона за четене.
Ноо това е само ако я чета във книжен вариант.Иначе влизам във Shelfari и по таг търся каквото ми хареса, от там я виждам, свалям я и право на телефона за четене.
Soraya- Потребител
- Брой мнения : 14
Сега първо гледам издателството и се спирам само на "Ибис", които издават фентъзи романи. Събрах "Дневниците на вампира", без "Свечеряване"... тя докато излезна, аз изгубих интерес. По принцип докато си избирам книга първо гледам корицата, издателството, автора и цената, едва след това чета резюмето. Повече се спирам на книги с промоция, но повечето от тях са ми безинтересни.
skysi- Потребител
- Брой мнения : 38
Местожителство : Благоевград
Аз общо взето избирам по това какво ми се чете първо. Например напоследък съм запалена по трилъри и изобщо романи с много действие в тях и това си търся пак да чета. След това гледам автора, после резюмето, след това корицата и накрая и цената все пак. И ако ме грабне, я купувам. Нямам предпочитания относно издателствата стига да ме хване, последните книги които четох са на Бард например, преди това четох на Ибис, а преди това вече не помня.
Да, издателство Бард, има цял списък с над 100 заглавия - трилъри.
skysi- Потребител
- Брой мнения : 38
Местожителство : Благоевград
Аз в книжарницата не избирам Моята приятелка Лия знае от месец по-рано датите за излизане на преведените книги. Като излезне нещо, тя ме грабва за лакъта и ме забутва в Хеликон, за да си го купим. Аз съм спеца по непреведените книги. (така давам и съвети - за морганвилите например - препоръчвах я още преди да излезне) Харесвам си книгите по няколко неща:
1. Корицата - ако тя ми хареса ще я разгледам по-обстойно
2. Резюме - ако изглежда интересно се взима и с грозна корица да е
3. Цитати - като поровя из нета намирам няколко цитата и ако ми харесат - взима се!
4. Автор - ако съм чела други хубави книги на автора, и ест като се погледне резюмето, се понася към касата.
1. Корицата - ако тя ми хареса ще я разгледам по-обстойно
2. Резюме - ако изглежда интересно се взима и с грозна корица да е
3. Цитати - като поровя из нета намирам няколко цитата и ако ми харесат - взима се!
4. Автор - ако съм чела други хубави книги на автора, и ест като се погледне резюмето, се понася към касата.
[.*-Cry-Stal-*.]- Wеrewolf
- Брой мнения : 223
Гледам корицата, заглавието, резюмето...понякога я прелиствам набързо и прочитам няколко изречения. Общо взето интуицията никога не ме е лъгала, освен веднъж, а тогава всъщност се колебаех дали да си купя книгата или не.
az gledam po janr, sled tova goricata i togava 4eta otzad oblo6kata i az mi haresa - 4eta!
zoey_lissa_rose- Потребител
- Брой мнения : 1
Местожителство : Earth-Eurpope-Balkan Peninsula-Bulgaria-Jambol (rofl)
zoey_lissa_rose написа:az gledam po janr, sled tova goricata i togava 4eta otzad oblo6kata i az mi haresa - 4eta!
Пиши на кирилица!
Как избирам следващата книга?
Чакам да ме повика!Да, добре сте прочели. Мога да погледна към един рафт с доста книги, но все една ме вика. Разбира се това е обвързано с "глада ми" за четене.
Ако и резюмето се окаже на моята "вълна" - супер!
Чакам да ме повика!Да, добре сте прочели. Мога да погледна към един рафт с доста книги, но все една ме вика. Разбира се това е обвързано с "глада ми" за четене.
Ако и резюмето се окаже на моята "вълна" - супер!
Traveller In The Know- Потребител
- Брой мнения : 3
Местожителство : Varna
Първо книгата трябва да ми привлече погледа - екстравангардна корица или интересно заглавие. После прочитам резюмето. Ако и то ми хареса , отгращам книгата прочитам няколко реда и я взимам .
smile4me- Потребител
- Брой мнения : 42
Местожителство : Пловдив
Ако прочета готина анотация в нета за книгата, ако не мога да я намеря на английски или ме грабне наистина много и не е прекалено скъпа - вземам я.
skellyn- Vampire
- Брой мнения : 125
Първото, което поглеждам винаги е горицата, след това заглавието и резюмето.
Tediii- Потребител
- Брой мнения : 48
Първо винаги е жанра (в 98% от случаите е фентъзи), след това се нареждат автор, заглавие и резюме (не винаги в посочения ред), а корицата може само да е в бонус, но определено не е определящото за мен... а понякога и издателството има значение, книгите на БАРД и ИБИС определено преобладават в библиотеката ми в момента.
stelichka- Потребител
- Брой мнения : 98
Зависи от настроението и възможностите ми на момента Обикновено и аз си взимам фентъзи, но в редки случаи на лошо настроение или депресия взимам някое лекичко любовно романче за разведряване на настроението
maciiito- Потребител
- Брой мнения : 11
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Световен рекорд по масово четене на книги?
» препоръчайте ми книга
» търся книга..
» Да напишем книга
» Победителят на книга ХЕКС ХОЛ
» препоръчайте ми книга
» търся книга..
» Да напишем книга
» Победителят на книга ХЕКС ХОЛ
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Чет Сеп 10, 2015 5:57 pm by all
» В момента слушам...
Вто Сеп 01, 2015 3:05 am by repichka
» В момента чета... Прочетох... Ще прочета...
Нед Мар 01, 2015 5:21 am by krasy75
» Познайте цвета на очите на следващия
Чет Яну 15, 2015 5:22 pm by Evitta_Cullen
» Да преброим до 9999
Чет Яну 15, 2015 5:21 pm by Evitta_Cullen
» Сайт за книги и четящи
Пон Дек 08, 2014 10:01 pm by Evitta_Cullen
» Ловецът на вампири от Лоръл К. Хамилтън
Пон Дек 08, 2014 9:58 pm by Evitta_Cullen
» Кой е любимия ви изпълнител?
Пон Дек 08, 2014 9:56 pm by Evitta_Cullen
» ЧИТАНКА